Webáruházunk cookie-kat használ a vásárlási folyamat során. Felhívjuk figyelmét, hogy webhelyünk használatával elfogadja a cookie-k használatát!

Termékek Menü

MTA FILLAPEX gyökértömő anyag ( sealer) paszta 4g automix

Ár:
15.900 Ft (12.520 Ft + ÁFA)

MTA gyökértömő anyag ( sealer)paszta 4g automix. Mineral Trioxid Aggregate alapú gyökértömő anyag ( sealer), képes visszaépíteni a gyökércsatornák falát.

Paszta-paszta alapú, automix fecskendőben , gazdaságos kiszerelés..

MTA Repair Cement formájában is elérhető.

Cikkszám: MTA4-SF
Elérhetőség: Beszerzés alatt...
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:

Leírás és Paraméterek

 AZ MTA tulajdonságai:

-Mineral Trioxid Aggregate alapú gyökércsatorna sealer- biocompatibilis

- Radiopak,

-alacsony oldékonysága miatt tartós, falálló gyökértömést eredményez

-Kalcium ion leadás

- Gyermekfogászatban is használatos.

-A folyékonysága lehetővé teszi, hogy könnyedén behatoljon az oldalcsatornákba is. Magas RTG opacitás. Hosszútávon falálló és ragasztó hatása is kiváló marad.

Az MTA relatíve nem toxikus, és stimulálja a cementképződést. Ez az anyag a kalcium- és a hidroxilionok átázásával egy erősen lúgos, vizes környezetet biztosít. Ellentétben az éretlen gyökereknél a Ca(OH)elterjedt használatával, ezeknek a gyökereknek a hosszú távú tömése MTA-val sem csökkenti a törési ellenálló képességet. Torebinejad beszámolt az MTA összetevőiről, ezek a trikalcium-szilikát, trikalcium-aluminát, trikalcium-oxid és szilikát-oxid egyéb ásványi oxidokkal, melyek felelősek az aggregátum kémiai és fizikai tulajdonságaiért. A por finom hidrofil részecskékből áll, melyet a jelen lévő nedvességbe helyeznek. A por hidratálása 12,5 pH-jú kolloidális gélt eredményez, amelyet közel 3 óráig lehet felhasználni. Az MTA nyomószilárdsága megegyezik egy közepes tömőanyagéval és a SuperEBA-val (Bossworth), de kisebb, mint az amalgámé. Kereskedelmi forgalomban elérhető a ProRoot MTA (DENTSPLY), és támogatott a nyitott apex azonnali tömésének a használatára.

Az MTA képes indukálni a cementszerű keményszövetet, amikor a periradikuláris szövettel határos területen alkalmazzák. Az MTA igen nagy tömőképességgel rendelkezik, alkalmazható vérben is, valamint biokompatibilis. Más, egyéb apexifikációnál használt anyagoknál a nedves érintkezés az apex területén gyakori probléma. A hidrofil tulajdonság eredményeképpen a nedvesség jelenléte nem befolyásolja a tömőképességét. Shabahang és munkatársai vizsgálták a kemény-szövet kialakulását és a gyulladás szövettanát a nyitott apex szemfogak esetén – oszteogén protein-1, MTA és Ca(OH)2-dal történő kezelés után. Az MTA vezet a legtömörebb keményszövet-képződéshez, de a keményszövet-képződés mennyisége és a gyulladás között nem volt statisztikai különbség a 3 anyag között.

Az MTA képes a sejteket stimulálni sejtdifferenciálódásra, mely keményszövetet és keményszöveti mátrixot termel. Számos állati tanulmány bizonyította, hogy MTA használatával jobban megjósolható a gyógyulás kimenetele, összehasonlítva a Ca(OH)2-dal kezelt fogaknál. Egy prospektív kimenetelű vizsgálatban 57 nyitott apex fogat tömtek MTA-val, egy ülésben. 43 pácienst tudtak 12 hónap múlva visszahívni, s az esetek 81%-a gyógyultnak minősült.

A jó fizikai és biológiai tulajdonságai ellenére hátránya a megnövekedett alkalmazási idő. Kalcium-kloridot használnak, hogy stimulálják az MTA szilárdulási folyamatát, és tanulmányok bizonyítják, hogy a fizikai/kémiai tulajdonságait, illetve tömörítő képességét is javítja a kalcium-klorid hozzáadása.(Ref: http://www.dental.hu/apexifikacio-asvanyi-trioxid-aggregatummal-mta)

Az MTA gyökértömő anyagokkal kapcsolatosan a dental.hu, és a fogászatiportal.hu  cikkét ajánljuk a témában:

http://www.dental.hu/apexifikacio-asvanyi-trioxid-aggregatummal-mta

http://www.fogaszatportal.hu/forum/topics/a-gy-k-rkezel-s-sz-v-dm-nyei-hib-k-a-gy-k-rcsatorna-prepar-l-sa-k

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek